Hallo, ik ben Jente Timmer

Coach in taalontwikkeling

Hanen-gecertificeerd logopedist en taalkundige met ruime ervaring in het begeleiden van ouders en jonge kinderen

Logopedist, Hanen-trainer, expert meertaligheid, en bovenalheb ik hart voor taal

"Heit en mem"

Onze kinderen Hylke en Brecht horen thuis Fries van mijn vriend Herman en Nederlands van mij

Hilversum

Na Nijmegen (oost), Groningen (noord), Guyana (zuid) en Amsterdam (west) woon ik nu in het hart van Nederland

Gebaren

In mijn werk als logopedist maak ik gebruik van Nederlands met Gebaren (NmG+): kinderen horen én zien wat ik zeg

Presentaties

Ik geef ook webinars, workshops en gastcolleges over taalontwikkeling. Bijvoorbeeld aan ouders, pedagogisch medewerkers of studenten logopedie en pedagogiek.

Ouders van Nu

Sinds 2019 ben ik een van de experts logopedie bij tijdschirft ‘Ouders van Nu’

Masterclass

Ik geef masterclasses en webinars over taalontwikkeling, bijvoorbeeld in opdracht van BoekStart op de 9 maandenbeurs

Hoe het allemaal begon

De weg naar Meertaalpraktijk

Van jongs af aan ben ik bewust bezig met taal: als kind schreef ik gedichtjes, bedacht woordspelletjes, nam cassettebandjes op met zelfbedachte journaals, toneelstukken en liedjes, dook in de mooiste jeugdboeken. Toen werd het tijd een studie te kiezen… Een taal, okee, maar welke? En zag ik het zitten om docent of tolk te worden? Daar was ik nog niet over uit.

Bij logopedie kwam alles samen

Logopedie is breed, je kunt mensen van 0 tot 100 jaar ondersteunen met uiteenlopende problematiek. Uitspreken van klanken, versterken van de mondspieren, vloeiend spreken, slikken, begrijpen van taal, communiceren wanneer spreken niet mogelijk is…

Focus op het jonge kind

Toch legde ik mijn focus vrij snel op de taalontwikkeling van het jonge kind. Wat een wonder, hoe kinderen zich als sponsjes de taal van hun omgeving eigen maken. En hoe groot is de invloed van diezelfde omgeving op de kinderontwikkeling! De verwondering groeide tijdens mijn masterstudie Nederlands als tweede taal: een kinderbrein is zó flexibel dat het, met de juiste condities, met gemak meerdere talen vloeiend kan beheersen. En inmiddels lopen twee praktijkvoorbeelden thuis rond: Hylke en Brecht, die Nederlands-Fries worden opgevoed.

Meertaalpraktijk een feit

Na ervaring te hebben opgedaan in verschillende ziekenhuizen en praktijken in binnen- en buitenland en bij GGD Amsterdam, ben ik mijn eigen praktijk begonnen: Meertaalpraktijk. In het Hanen Ouderprogramma, maar ook als expert voor Ouders van Nu en in presentaties voor bijvoorbeeld BoekStart kan ik mijn verwondering over taal, in welk jasje dan ook gestoken, met iedereen delen.

Het hanen ouderprogramma

Samen maken we praten weer leuk

Hanen kwam op mijn pad in mijn zoektocht hoe ik als logopedist nóg beter kon werken aan taalontwikkeling bij jonge kinderen. Ik had soms het gevoel niet volledig door te kunnen dringen tot ouders en kinderen. In een half uur logopedie per week kan het lastig zijn nét voldoende verschil te maken.

Bij Hanen kiezen ouders voor het verbeteren van de communicatie met en het praten van hun kind. Ze zijn zich er bewust van dat ze zélf die verandering teweeg kunnen brengen. Spelenderwijs, in hun eigen omgeving: thuis. Er is dus letterlijk meer tijd en ruimte om ouders te laten zien welk verschil zíj kunnen maken in de ontwikkeling van hun kind.

Zo maken we samen praten weer leuk!

"Communiceren is veel te leuk om links te laten liggen"

Waar ben je naar op zoek?

v

Hanen ouderprogramma

Met het Hanen Ouderprogramma neem je als ouder het heft in handen. Je leert hoe jíj je kind kunt helpen zich gemakkelijker uit te drukken.  Spelenderwijs. Niet alleen maakt je kind stappen in het leren praten, tegelijk wordt de band tussen jou en je kind nóg hechter. Frustraties weg, terug naar plezier!

Presentatie of masterclass

Graag help ik mee om meer aandacht te genereren voor het belang van taalontwikkeling en de rol die we hierin kunnen spelen. Als ouder, maar ook als pedagogisch medewerker of logopedist in opleiding. Werk je bij een bedrijf of instelling en wil je taalontwikkeling bij jonge kinderen op de kaart zetten? Neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden.

+

Informatie voor verwijzers

Ben je logopedist, jeugdarts, jeugdverpleegkundige, huisarts of werk je bij het audiologisch centrum en is het Hanen Ouderprogramma nog onbekend voor je? Hier lees je alles over Hanen voor verwijzers. Je krijgt antwoord op vragen als: wanneer komt een gezin in aanmerking voor Hanen? Wat moet er op de verwijsbrief staan? En hoe zit het met de vergoeding?

"GEEN WACHTLIJSTEN, WE KONDEN METEEN BIJ JENTE TERECHT"Wat anderen zeggen

"De videobegeleiding en fijne feedback gaven ons goede inzichten"

Wij hebben het Hanen Ouderprogramma gevolgd om de communicatie met onze dochter van 3 te verbeteren. Van begin af aan een hele prettige connectie met Jente. Jente is erg betrokken, geïnteresseerd en sterk gefocused op ons verder willen helpen. De cursus zelf en het bijbehorende boek geven al goede inzichten, maar we waren vooral heel erg blij met de videobegeleiding die bij deze cursus hoort. Als verdieping op de online sessies ga je met Jente aan de slag met spelen en taal/communicatie. Je krijgt direct eerlijke feedback op hoe je als ouder de communicatie met je kind kan verbeteren, en doordat je het direct in de praktijk toepast, wordt het heel concreet en leerzaam. Dat doet Jente op een hele fijne manier!

~Lieveke en Roderik

"Jente's home visits were so warm and calm"

For our 3-year-old son we participated in It Takes Two To Talk, the English Hanen program. Jente's home visits were so warm and calm and I saw that she found a connection with Philip really fast. Lections were also well organised with all letters and notification before meetings, I appreciate so much organised people. 

Jente sent a photo at the end of the program, from a still of one of the interactions she filmed. She caught a cute and happy moment. Philip also liked the photo and kept it near for a few hours.

~Anna

"De ouders die bij Jente vandaan komen zijn zo gemotiveerd!"

Ik kan het Hanen Ouderprogramma aan elke ouder adviseren! De ouders die vanuit Jente vandaan naar logopedie komen na de Hanencursus zijn zo ontzettend gemotiveerd, dus echt mijn complimenten!

~ Elise Valkenburg, logopedist 

"Jente leert je echt communiceren met je kind"

Onze zoon van 2,5 loopt achter met zijn taalontwikkeling en zodoende hebben wij de oudercursus van Hanen Program gevolgd. Onder de deskundige begeleiding van logopedist Jente Timmer hebben wij dit als een zeer fijne cursus ervaren.

Je leert echt communiceren met je kind, ook als hij (bijna) geen woorden spreekt. De theorielessen in combinatie met de huisbezoeken hebben ons en onze zoon geholpen elkaar echt beter te begrijpen.

~ Hidde en Susanne

"Jente is erg professioneel en bevlogen over haar vak"

Jente weet waar ze het over heeft. Ze is erg professioneel en bevlogen over haar vak. Dat straalde ze ook uit toen ze voor ons een webinar en meerdere workshops aan ouders gaf over taalontwikkeling op de negenmaandenbeurs. Ze weet de juiste toon te vinden om ouders op een prettige manier te helpen en kennis over te brengen. Het is daarnaast fijn samenwerken met Jente.

~ Marijke Bos, BoekStart / Stichting Lezen

"De online bijeenkomsten maken het makkelijk de cursus in te passen in het drukke gezinsleven"

We hebben het Hanen ouderprogramma als zeer nuttig ervaren. Een aantal tactieken pasten we wellicht onbewust al toe, maar zijn hierdoor meer naar de voorgrond gekomen en anderen hebben we bijgeleerd. Ook hebben we veel geleerd over de achtergrond van communicatie bij kinderen en kunnen we daardoor beter zien waar vooruitgang in zit en op welke manier je kunt communiceren. De online momenten maken het relatief eenvoudig in te passen in de dagelijkse gang van zaken.

~ Thomas en Eveline, ouders

"Jente geeft studenten nieuwe kennis, vaardigheden, tips en tricks"

Jente heeft vanuit haar expertise een workshop 'Meertalig Opvoeden' gegeven aan Pedagogiek studenten die stage lopen bij het programma de Keukentafel.

Door haar enthousiaste houding heeft ze de studenten nieuwe kennis, vaardigheden en handige tips en trics gegeven die ze in hun stage kunnen toepassen. Heel erg bedankt!

~ Emma Verspoor, Hogeschool van Amsterdam