Hanen oudercursus Praten doe je met z’n tweeën

Welkom op de Hanen pagina van Meertaalpraktijk! Wat leuk dat je interesse hebt in het Hanen Ouderprogramma ‘Praten doe je met z’n tweeën’. Hier vind je alles wat je over deze cursus wilt weten.

DE VOLGENDE CURSUS START IN FEBRUARI 2020!

Wat is het Hanen Ouderprogramma?

Het Hanen Ouderprogramma Praten doe je met zijn tweeën helpt jou en je kind stap voor stap bij het beter leren praten en communiceren. In het programma worden huisbezoeken afgewisseld met groepsbijeenkomsten.

Leren praten gaat niet altijd vanzelf. Met dit ouderprogramma leer je je taalgebruik op dat van je kind af te stemmen. Op deze manier neemt het kind de taal makkelijker over. Dus… Praten doe je met z’n tweeën!

Voor wie is het Hanen Ouderprogramma?

  • Je kind is tussen de anderhalf en vijf jaar;
  • Je kind heeft een taalachterstand;
  • Je kind communiceert met enkele klanken tot driewoordzinnen (zin van max. drie woorden achter elkaar);
  • Je bent bereid om een inspanning te leveren ten behoeve van de taalontwikkeling van uw kind.

Hoe verloopt de cursus?

  • 1 kennismakingsgesprek bij u thuis, om samen communicatiedoelen op te stellen voor uw kind;
  • 8 groepsbijeenkomsten waarin theoretische en praktische handvatten worden besproken;
  • 3 bezoeken aan huis waarin we video opnames maken en nabespreken.

De bijeenkomsten en huisbezoeken vinden plaats binnen een tijdsbestek van ongeveer 4 maanden.

Praktische informatie en aanmelding

Het Hanen Ouderprogramma wordt bij Meertaalpraktijk door bijna alle zorgverzekeraars volledig vergoed. Kijk voor meer informatie bij tarieven.

Om te kunnen deelnemen is een verwijzing van de (huis)arts nodig.

Je schaft zelf het boek ‘Praten doe je met z’n tweeën’ van Jan Pepper en Elaine Weitzman aan (t.w.v. € 41,00).

Aanmelden voor de Hanen oudercursus ‘Praten doe je met z’n tweeën’ kan via het aanmeldformulier op deze site of als je een mailtje stuurt naar jente@meertaalpraktijk.nl.

Wanneer je bent aangemeld krijg je per mail de data en locatie van de groepsbijeenkomsten door. Voor de huisbezoeken maken we samen een afspraak. De groepsbijeenkomsten zullen op een vaste doordeweekse avond in Hilversum plaatsvinden, met inloop vanaf 19:45, start om 20:00 en eindigend om 22:00 uur.

Binnen twee maanden na aanmelding kom ik bij jullie langs voor een intakegesprek.

Wat zeggen ouders?

Ouders hebben na de cursus meer zelfvertrouwen en bovendien geven ze aan een hechtere band met hun kind te krijgen. Ze begrijpen hun kind beter. Frustraties bij zowel kind als ouder nemen af. Veel ouders zien dat hun kind meer initiatief neemt in praten en communiceren of meer woorden gaat gebruiken.

Het Hanen Ouderprogramma is gebaseerd op jarenlang onderzoek dat het belang aantoont van vroege interventie en het daarbij betrekken van ouders. Effectonderzoek laat zien dat het programma door ouders als zeer ondersteunend en verhelderend wordt ervaren. Door het gebruik van de Hanen methode verbetert de interactie en communicatie tussen ouder en kind.

Meer weten? 

De (Engelstalige) website www.hanen.org biedt vele tips voor ouders en professionals. Is je vraag nog niet beantwoord? Bel of mail gerust met Jente: 06-46000691 of jente@meertaalpraktijk.nl.

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE VOLGENDE CURSUS DIE START IN FEBRUARI 2020!

Image result for hanen center

Ik meld me graag aan voor het Hanen Ouderprogramma!