Wat leuk dat je contact op wil nemen!

Heb je een vraag?

Bekijk de veelgestelde vragen of stuur mij een bericht via het formulier hieronder. Je mag mij ook direct mailen op info@meertaalpraktijk.nl of bellen op 06 46000691.

Ben je enthousiast over het Hanen Ouderprogramma en wil je meedoen? Vul dan het inschrijfformulier in.

Contactformulier

  Veelgestelde vragen

  !
  "

  Hoe weet ik of Hanen bij mij en mijn gezin past?

  Deelnemen aan een cursus waarmee je niet bekend bent, kan spannend zijn. Op mijn website kun je veel informatie vinden, maar ook reacties lezen van ouders die hebben meegedaan. Als je besluit je aan te melden, ben je nog nergens toe verplicht. In een telefoongesprek vertel ik meer over de cursus en kan ik je vragen beantwoorden. Ook kom ik voordat de cursus start bij jullie thuis voor een kennismaking. Tegen die tijd voel je meestal wel aan of Hanen bij je past.
  !
  "

  Hoeveel gezinnen doen per cursus mee?

  Dat hangt af van het aantal aanmeldingen dat ik krijg. Het maximum aantal gezinnen dat meedoet is 8.

  !
  "

  Is deelname aan elke bijeenkomst verplicht?

  Deelname aan elke bijeenkomst is van groot belang voor het slagen van de cursus. De betrokkenheid en saamhorigheid van de groep wordt vergroot als ouders elke bijeenkomst aanwezig zijn. Je doet het echt samen! Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat je ziek bent of een heel belangrijke afspraak hebt. Samen zoeken we naar een oplossing om de gemiste stof in te halen.
  !
  "

  Mag één van beide ouders deelnemen of moeten we perse samen deelnemen?

  Het fijnste (en beste) is natuurlijk dat jullie beiden meedoen aan de bijeenkomsten en de huisbezoeken. Ouders hebben ieder hun eigen kwaliteiten en vragen. Wanneer jullie samen deelnemen, delen jullie ook dezelfde leerervaring. Dit zal de ontwikkeling van het kind ten goede komen. In de praktijk blijkt het soms niet altijd haalbaar dat beide ouders altijd aanwezig zijn. Ik zal luisteren naar jullie wensen en mogelijkheden en jullie deelname daarop af proberen te stemmen.

  !
  "

  Kun je me iets meer vertellen over de inhoud van de cursus?

  In de eerste twee bijeenkomsten staan we uitgebreid stil bij het belang van een goede interactie voor het leren praten. Dat lijkt vaak vanzelfsprekend. Toch merken we als volwassenen dat we in de waan van de dag vergeten goed te KIJKEN naar wat ons kind ons laat zien of te LUISTEREN naar wat hij ons wil vertellen. Of dat nou met woorden is, of met gebaren, expressie en lichaamstaal. In de daaropvolgende bijeenkomsten zoomen we in op wat het kind al kán en hoe we hem stapjes verder kunnen helpen. Dit doen we kort gezegd door zijn gedachten voor hem te verwoorden en ons taalaanbod aan zijn niveau aan te passen.